DOCTOR BABOR PRO TheraPRO Peels – Skin Health Lab

DOCTOR BABOR PRO TheraPRO Peels

Osobni tretman kože s TheraPRO pilinzima

event 28.05.2021.

TheraPRO Peelinzi bude svaku kožu poljupcem i vrhunac su profesionalnog asortimana DOCTOR BABOR PRO. Kao jednokratan tretman voćnim kiselinama, ovaj piling pruža trenutan poticaj ljepote za umornu kožu. Kada se pilinzi koriste kao niz tretmana, oni postavljaju standarde u smislu kontinuirane regeneracije i vidljivo obnovljene kože – omogućavaju svježi ten i manje finih linija i bora. “Sofisticirane formule voćnih kiselina nadmašuju sve što je trenutno na tržištu s obzirom na točnost i preciznost. Za učinkovitiju terapiju njege kože”,” kaže Christiane Lingner, stručnjakinja za ljepotu iz Berlina koja je bila uključena u razvoj DOCTOR BABOR PRO linije proizvoda.

TheraPRO pilinzi ne uklanjaju samo površinske slojeve kože. Oni također djeluju na dubljoj razini epidermisu, stoga imaju dugotrajniji stimulacijski učinak na kožu. Sastojci voćnih kiselina i pH vrijednosti DOCTOR BABOR PRO Peelinga za profesionalni tretman su savršeno uravnoteženi. Piling koji je odabran za individualno stanje kože i profesionalno primijenjen, pokreće proces regeneracije kože koji ravnomjerno napreduje od dubokog bazalnog sloja sve do gornjeg sloja kože, bez nepotrebnog izlaganja kože stresu. Četiri različita intenzivna pilinga mogu se prilagoditi specifičnom tipu kože i stanju:
LOW PROFESSIONAL Peel 10% pH 3.5
MEDIUM TheraPRO Peel 20% pH 3 i 20% pH 2.7
HUGH TheraPRO Peel 30% pH 2.7
Tijekom tretmana ovim pilinzima, stručnjak za kožu snižava pH razinu kože na kratak i kontroliran način kako bi postigao maksimalne rezultate. U isto vrijeme glikolna kiselina – koja ima posebno male molekule – prodire duboko u kožu. Što je piling intenzivniji, ima veći postotak ove iznimno učinkovite kiseline.
Svaki novi slijed tretmana pilinga započinje TheraPRO LOW, relativno blagim PROFESSIONAL pilingom koji svaki BABOR stručnjak za njegu kože ima pri ruci u sobi za liječenje. Ovim prvim, nježnim korakom estetičar ubrzava proces regeneracije kože i testira odgovor kože na AHA kiseline. U sljedećem koraku liječenja TheraPRO pilingom (MEDIUM i HIGH), koji su posebno razvijeni za DOCTOR BABOR PRO asortiman, estetičar tada može savršeno prilagoditi intenzitet pilinga kako bi odgovarao individualnoj njezi kože klijenta. Na početku tretmana, koža je temeljito očišćena i pripremljena posebnom maskom za piling. Ova maska koja se koristi samo u profesionalnim tretmanima sadrži poseban Perfection Peptid 3. On priprema kožu za AHA piling koji slijedi otapanjem proteinskih veza između mrtvih stanica kože. Također sadrži kaolin za dodatno čišćenje kože i uklanjanje viška sebuma.
Koristeći kistove, estetičar zatim primjenjuje AHA Peel LOW, MEDIUM ili STRONG – ovisno o stanju kože – počevši od strane lica pa prema sredini. Koristeći lepršave pokrete milovanja preko čela, obraza, brade i vrata, jednoliko se raspoređuje piling teksture gela, što u početku ima ugodan rashlađujući osjećaj. S vremenom djelovanja pilinga na koži koža može postati ili malo više crvena ili čak lagano peći. Svatko tko bi želio dobiti još više iz svog peeling iskustva također može kombinirati sloj LOW i MEDIUM pilinga. Nakon što je piling djelovao najdulje 10 minuta, estetičar ga uklanja ugodnim hladnim oblozima.
Nakon što voćne kiseline stimuliraju kožu kao da je imala trening, cilj je sada ohladiti i smiriti kožu. DOCTOR BABOR REFINE CELLULAR Rebalancing Liquid regulira pH vrijednost i rebalansira kožu. Estetičar sada primjenjuje BG Beta Glucan Power Concentrate s TheraPRO spužvicama i umasira ga u kožu pomoću posebnih masažnih pokreta. Oni ne samo da daju ugodan osjećaj, već i doslovno utiskuju koncentrat u kožu, omogućujući mu da brzo prodre duboko u kožu, čime se odmah smanjuje crvenilo, iritacije i osjećaj zatezanja. Slijedi Calming Mask Face & Décolleté – maska od flizelina s alantoinom, pantenolom i Lactilom koja osigurava rashlađivanje i intenzivno umiruje. Estetičar potom stavlja hladni oblog na masku i ostavlja ga 15 minuta da se apsorbiraju sastojci za njegu kože. Za kraj, REPAIR CELLULAR Ultimate Calming Serum s 3% biljnim ekstraktom kardiospermuma, lisičine i suncokreta apsorbira se u kožu u savršeno opušteno “ready-to-go” stanje.

Vrijeme trajanja tretmana: 60 minuta

Tijek liječenja: 3 – 6 tretmana u razmacima između jednog i tri tjedna – ovisno o cilju liječenja i stanju kože.

Četiri bitna proizvoda nakon tretmana za kućnu upotrebu:

HA HYALURONIC ACID CONCENTRATE, koncentrat koji sadrži hijaluronsku kiselinu različitih molekularnih težina, gasi žeđ kože. Nanesite jednu duljinu pipete 2 x dnevno – ujutro i navečer. 50 ml

Nakon tretmana i u tijeku terapije između pilinga, DOCTOR BABOR REPAIR CELLULAR Protecting Balm SPF 50 treba koristiti kao zaštitnu kremu protiv UV zračenja. 50 ml

PHYTO MOSS CREAM s ekstraktom mahovine štiti jezgru stanica kože, kontrolni centar za sve stanične procese, te potiče komunikaciju kože od stanice do stanice. Nanesite kremu noću. 50 ml

AHA PEELING OVERNIGHT s pH od 4.0 pojačava učinak tretmana. Koristite dva do četiri dana nakon tretmana i nakon toga 1-2 puta tjedno, navečer, nakon čišćenja. Nanesite na lice, vrat i dekolte poput seruma. Narednog jutra izvedite svoju redovitu rutinu čišćenja i njege kože. 50 ml