Fileri i botoks – Skin Health Lab

Fileri i botoks

Pomlađivanje botulinskim toksinom i dermalnim filerima još uvijek spada među najpopularnije estetske tretmane na svijetu.

event 26.05.2021.

Botoks

Injektiranjem botulinskog toksina u mišić privremeno se blokira aktivnost pretjerano aktivnih mimičnih mišića, što rezultira uklanjanjem bora na čelu, bora nastalih mrštenjem te sitnih bora oko očiju. Dodatno može ukloniti bore na nosu te podignuti obrve, kutove usana i zategnuti vrat. Rezultati tretmana botulinskim toksinom traju 3 do 4 mjeseca, a ponekad i do 6 mjeseci.

Botoks je pročišćeni protein koji se dobiva iz bakterije Clostridium botulinum. U zadnje vrijeme izrazito je popularan tretman pod nazivom ‘baby botox’ koji uklanja veliku većinu nepoželjnih linija tretiranih zona uz zadržavanje mimike lica, izvodi se s manjim brojem jedinica i moguće je da učinak traje nešto kraće od standarnog botoksa. Osim u estetskoj primjeni na licu, botoks se danas u dermatologiji primjenjuje i u nizu drugih indikacija, kao što je liječenje prekomjernog znojenja, liječenje hipertrofičnih ožiljaka, prevencija nastanka ožiljaka, liječenje rozaceje i masne kože.

Fileri

Dermalni fileri koriste se uglavnom za nadoknadu izgubljenog volumena, tj. za konturiranje obraza, povećanje volumena i podizanje lica, zatim za omekšavanje grubih linija lica poput nazolabijalnih i marionetskih brazdi, za popunjavanje finih linija, korekciju podočnjaka, za popunjavanje usnica i nekiruršku korekciju nosa. Najpopularniji su tzv. hijaluronski fileri, sintetizirani od hijaluronske kiseline za koju naše tijelo ima prirodni enzim hijaluronidazu koji je s vremenom potpuno razgrađuje.

U Skin Health Labu nudimo najbolje i najkorištenije dermalne hijaluronske filere provjerenih proizvođača poput brendova Juvéderm, Neauvia i Fillmed Filorga.

Osim njih, sve su popularniji fileri biostimulatori kolagena. Oni djeluju na principu poticanja proizvodnje novog kolagena, koji uz dodani volumen popravlja i kvalitetu kože i vraća joj elastičnost. Ovi se fileri koriste se za iste ili slične indikacije kao i hijaluronski fileri, a uz hijaluronsku kiselinu sadrže 1%-ni kalcijev hidroksiapatit i aminokisline glicin i L-prolin (Neauvia Stimulate), čisti kalcijev hidroksiapatit u mikrosferama (Radiesse), ili polikaprolakton u karboksicelulozi (Ellanse).

Skin boosteri

Skin boosteri su posebno dizajnirani dermalni fileri koji osiguravaju dubinsku hidrataciju kože i poboljšavaju njenu kvalitetu. To znači da povećavanje razine hidratacije unutar kože osigurava dugotrajnu vlažnost i poboljšanje izgleda površine kože, te bolju elastičnost i čvrstoću.

Skin boosteri sadrže umreženu hijaluronsku kiselinu koja se injekcijama u mikrodozama raspoređuje u dermis. Hijaluronska kiselina u dermisu ima veliki kapacitet vezanja vode kojim poboljšava hidrataciju kože. Dobra hidratacija dermisa aktivira fibroblaste da stvaraju više kolagena, a keratinocite u epidermisu da podebljaju epidermalni sloj i osiguraju bolje funkcioniranje kože kao barijere.

U Skin Health Labu koristimo skinboostere kao što su Juvaderm Volite, Neauvia Hydrodeluxe i Restylane Vital i Vital Light. Naše tijelo će tijekom nekoliko mjeseci razgraditi umreženu hijaluronsku kiselinu skin boostera, stoga se preporučuju tretmani održavanja jednom ili dva puta godišnje.