Mezoterapija – Skin Health Lab

Mezoterapija

Mezoterapija je postupak kojim se brojnim subkutanim ili intradermalnim ubodima kratkom i tankom iglom do dubine od 4 mm u dermis unose različiti vitamini, minerali, proteini ili neumrežena hijaluronska kiselina, s ciljem postizanja bolje hidratacije kože, stimulacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena i elastina radi postizanja hidratizirane, čvršće, elastičnije i redenzificirane kože, ili poticanja rasta kose, odnosno lipolize masnih naslaga na pojedinim regijama tijela.

event 26.05.2021.

Prije postupka mezoterapije, nužna je primjena anestezijske kreme 30-45 min prije postupka. U zadnje vrijeme se ova metoda sve češće kombinira s botulinskim toksinom (mezobotoks). Tada se botulinski toksin razrjeđuje mezoterapijskim koktelom znatno više nego kada se primjenjuje u svojoj standardnoj primjeni te se primjenjuje vrlo površno u sloj dermisa kože čitavog lica. Time se ublažuju površinske bore uz zadržavanje mimike i prirodnog izgleda lijepe i zategnute kože. Osim toga, na ovoj dubini botulinski toksin ima učinak na mišić podizač dlake, čime posredno utječe na smanjenje pora na licu, te inhibira djelovanje žlijezda lojnica i znojnica pa ima i povoljan učinak u liječenju bolesti kao što su rozacea i akne.
U Skin Health Labu koristimo Fillmed NCTF 135 Filorga i Mesoestetic Mesohyal mezoterapijske koktele, u terapijskim indikacijama pomlađivanja, lipolize, i poticanja rasta kose.