Microneedling – Skin Health Lab

Microneedling

Microneedling je nekirurška metoda koju koristimo za pomlađivanje kože lica i vrata, kao i za tretiranje bora i ožiljaka.

event 26.05.2021.

Ovaj terapijski postupak uspješno se koristi i za brojne druge indikacije: tretman ožiljaka nakon akni i operacijskih zahvata, strije, hiperpigmentacije, hipopigmentacije (vitiligo), alopecije, upalne dermatoze kao što su akne i rozaceja, teleangiektazije i drugo.

U terapiji microneedlingom koristimo uređaj za indukciju kolagena mikroiglicama – Dermapen 4MD. Uređaj ima izgled olovke na čijem se kraju nalaze izmjenjivi nastavci s mikro iglicama koje izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva. Takvi ubodi minimalno oštećuju površinu kože, a djeluju u području dermisa gdje mikro traume izazvane ubodima stimuliraju stvaranje kolagena i elastina u fibroblastima, čime se potiče popunjavanje atrofičnih ožiljaka, poboljšava se tekstura kože te omogućuje zatezanje kože s učinkom pomlađivanja.

Osim toga, kroz mikro kanale koji se stvaraju ubodima omogućen je unos djelotvornih tvari i lijekova u dublje slojeve kože, zbog čega je njihova učinkovitost višestruko veća.