Microneedling – Skin Health Lab

Microneedling

Microneedling je nekirurška metoda koju koristimo za pomlađivanje kože lica i vrata, kao i za tretiranje bora i ožiljaka.

event 26.05.2021.

Ovaj terapijski postupak uspješno se koristi i za brojne druge indikacije: tretman ožiljaka nakon akni i operacijskih zahvata, strije, hiperpigmentacije, hipopigmentacije (vitiligo), alopecije, upalne dermatoze kao što su akne i rozaceja, teleangiektazije i drugo.

U terapiji microneedlingom koristimo uređaj za indukciju kolagena mikroiglicama – Dermapen 4MD. Uređaj ima izgled olovke na čijem se kraju nalaze izmjenjivi nastavci s mikro iglicama koje izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva. Takvi ubodi minimalno oštećuju površinu kože, a djeluju u području dermisa gdje mikro traume izazvane ubodima stimuliraju stvaranje kolagena i elastina u fibroblastima, čime se potiče popunjavanje atrofičnih ožiljaka, poboljšava se tekstura kože te omogućuje zatezanje kože s učinkom pomlađivanja.

Osim toga, kroz mikro kanale koji se stvaraju ubodima omogućen je unos djelotvornih tvari i lijekova u dublje slojeve kože, zbog čega je njihova učinkovitost višestruko veća.

Aktivne tvari koje se najčešće koriste su vitamini, amino kiseline, mineralne soli, koenzimi, hijaluronska kisleina, polideoksiribonukleotidi, organski silicij, Centella asiatica, hidrotaurin, piruvat i retinol.

MicroneedlingCijena
Dermapen 4 – lice i vrat i dekolte1.000,00 kn
Dermapen 4 – ožiljci i strije na tijelu/1 regija500,00 kn
Dermapen 4 – vlasište500,00 kn