Plasma IQ pen – Skin Health Lab

Plasma IQ pen

Neauvia Plasma IQ je uređaj koji generira fokusiranu i kontroliranu energiju za sigurno i učinkovito stvaranje mikro ozljeda na koži, s ciljem zatezanja kože i popravljanja njene kvalitete.

event 26.05.2021.

Plasma IQ ionizira čestice zraka kako bi stvorio električni luk koji izaziva kontrolirane mikro ozljede na koži. Te mikro ozljede aktiviraju prirodni tijek cijeljenja te stimuliraju fibroblaste na stvaranje novog kolagena i elastina. Na mjestu mikro ozljeda stvaraju se točkaste krastice koje ostaju na koži nekoliko dana (najdulje 7) prije nego otpadnu te za sobom ostave obnovljenu, zategnutu i kvalitetniju kožu.

Ovaj učinak stimulacije fibroblasta plazma tehnologijom postao je popularan u postupku nekirurške blefaroplastike (nekirurško zatezanje vjeđa), ali je jednako učinkovit na svim regijama u tretiranju ožiljaka, strija, bora i viška kože. Kako bi postupak bio bezbolan, prije njega se primjenjuje anestetska krema ili infiltracijska anestezija lidokainom.

Plasma IQ ima odobrenje od strane FDA (Američka agencija za hranu i lijekove) za uklanjanje i uništavanje izraslina na koži te koagulaciju tkiva, stoga se ova tehnologija koristi za uklanjanje dobroćudnih promjena na koži (fibromi, keratoze, hipertrofične lojnice, teleangiektazije…), s minimalnom upalnom reakcijom i nuspojavama kao što su oteklina, osjetljivost i crvenilo okolnog tkiva.